برخی از پروژه های استودیو معماری آرصه
روف گاردن و فضای سبز
عصر حاضر عصر معماری های مدرن است؛ عصر سنگ و آجر و آهن. آسمان خراش های سر به فلک کشیده در گوشه گوشه شهرها خودنمایی می کنند و همچون قارچ های سمی در حال رشد هستند. در دل این عصر آهنی دیگر جایی برای وقت گذرانی در طبیعت نیست. کوه های مه گرفته و تپه های سرسبز به سختی از قاب پنجره ها خودنمایی می کنند و بحران های زیست محیطی یکی پس از دیگری سر راه انسان معاصر سبز می شوند. در چنین بحبوبه ای یک راهکار طلایی به نام روف گاردن ظهور کرده است که می توان از طریق آن به قلب طبیعت تونل زد.
روف گاردن یک فضای سبز دلباز و زیبا بر روی سقف ساختمان است که می تواند کمک شایانی به تازه شدن حال و هوای انسان های آپارتمان نشین امروزی کند. این فضای سبز مکان مناسبی برای پرورش انواع میوه ها، سبزیجات و گل های معطر و خوش رنگ است. از بین بردن آثار مخرب ناشی از ویران سازی اکولوژی را می توان به کمک طراحی فضای سبز در پشت بام خانه ها از بین برد.
طراحی فضای سبز – پروژه شهرک پزشکان (مازندران)
مزایای طراحی روف گاردن چیست؟
مطمئنا تا به اینجای کار متوجه مزایای بی پایان روف گاردن شده اید. طراحی روف گاردن ایده ای درخشان است که در عصر مدرن امروز می تواند پیوند دوباره ای بین انسان و طبیعت ایجاد کند. از جمله مزیت های طراحی این فضا می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
-
قابلیت کاشت انواع سبزیجات و میوه های ارگانیک و تازه
-
ایجاد محیطی فرح بخش برای استراحت و دور شدن از دغدغه ها و فشارهای زندگی روزمره
-
بهره مندی از هوای پاک و سالم
-
ایجاد روابط اجتماعی دوستانه بین همسایگان
-
طراحی استخر در روف گاردن
-
طراحی فضای بازی دلباز و امن برای کودکان
-
ایجاد فضای امن و سالم برای نگهداری از حیوانات خانگی که شرایط نگهداری آن ها در آپارتمان مهیا نیست
-
فضایی برای دورهمی های خانوادگی و پیکنیک روزهای تعطیل
-
طراحی آبنما و آبشار مصنوعی در روف گاردن و کمک به خنک سازی فضا
-
کاهش مصرف انرژی و خنک سازی ساختمان
-
قرار دادن تجهیزات ورزشی و طراحی فضایی برای ورزش
-
طراحی سینمای خانگی در روف گاردن
-
طراحی حوضچه نگهداری و پرورش ماهی و درآمدزایی
-
طراحی آلاچیق در بام سبز و خلق فضایی برای مطالعه و گفتگو با دوستان در فضای باز
طراحی فضای سبز – پروژه دماوند (کردان)
دسته بندی روفگاردن (بام سبز)
بام سبز ها را بر اساس نوع اجرا می توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد :
-
بام گسترده (Extensive)
-
بام مدولار (PlanterBox)
-
بام متمرکز (Intensive)
بام گسترده
سبک ترین و کم ارتفاع ترین حالت ممکنه در بام سبز ، سیستم گسترده میباشد در اجرای این نوع بام از یک یا دو نوع گیاه و محیط کاشت کم عمق استفاده میشود و معمولا برای پوشاندن سطوح مسطح یا شیبدار از چمن رول های طبیعی (چمن نروژی)استفاده میشود که سرعت پیاده سازی آن بسیار بالاست . بام گسترده معمولا برای فضاهایی پیشنهاد میگردد که مسئله وزن مطرح بوده و با محدودیت بار مرده و زنده ساختمان روبرو باشیم .
در این نوع بامها گیاهان در عمق بین ۴ الی ۱۰ سانتی متر می توان استفاده کرد . محدودیت وزن نیز حدودا ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم برای هرمتر مربع در حالت اشباع می باشد . این تیپ بام معمولا برای مکان های شیبدار بین ۱۰ تا ۲۰ درصد توصیه می شود .
بام مدولار (جعبه گیاه)
در این مدل گیاه و محیط کاشت معمولا در جعبه های قابل حمل مثل کاشته میشوند که عموما این باکس به پشت بام فیکس می شوند . در این نوع بام سبز محیط کاشت معمولا ناپیوسته هست . مزیت آن سرعت اجرا و نصب بالا و امکان تعمیرو نگهداری بسیار خوب می باشد . و تنها عیب آن ثابت نبودن و حالت غیرطبیعی آن می باشد .
بام متمرکز
برای این مدل میتوان با تاکید واژه بام سبز یا باغ بام رو بعلت عمق بالای کاشت و پیاده سازی یک باغ کامل را که می توان برروی زمین داشت بکار برد . در زیرسازی این نوع بام سبز، به تخصص بالا نیاز هست زیرا علاوه بر محاسبات سازه ای پشت بام و ستونها و بارهای مرده و زنده ساختمان میبایست شرایط و بستر کافی و لازم را برای گیاهان در نظر گرفت تا در بهترین حالت سبزینگی و رشد خود را داشته باشند . این نوع از بام از گیاهان متنوعی تشکیل میشود و همانند یک پارک طراحی می شود، در بعضی از موارد در این باغ بامها درختان بزرگ کاشته می شود .
طراحی روفگاردن منزل مسکونی – پروژه الهیه
روند اجرای پروژه در استودیو آرصه