در بیان اینکه طراح داخلی ، چه اموری را عهده دار هست ، ابتدا لازم هست نکاتی را در مورد تعریف طراحی داخلی یاد آور شویم . در حالیکه بعضی اوقات تزیین نمای بیرون ساختمان هم نوعی دکوراسیون داخلی محسوب میگردد ، اما این هنر معمولا فقط شامل طراحی داخلی یک فضا می باشد . هرکسی که خانه یا محل کار خود را دکور کرده باشد در طراحی داخلی شرکت کرده است ، و این موضوع مورد علاقه بسیاری از مردم می باشد و لزوما مدرکی برای انجام آن نیاز نیست .
طراحی داخلی، فرآیندی است که به منظور زیباسازی، شکل دادن و ایجاد چیدمان داخلی یک محیط همچون منزل، دفتر کار، شرکت یا یک سازمان پشت سر گذاشته می شود. روند طراحی و چیدمان داخلی توسط یک معمار یا یک مجموعه حرفه ای در زمینه طراحی و پیاده سازی دکوراسیون انجام می پذیرد.
تعریف ساده از دکوراسیون داخلی تجهیز فضا با وسائلی است که دوست دارید . زمانیکه زیبائی خانه یا محل کار خود برایتان بسیار مهم است ، زمانی است که باید از یک طراح داخلی حرفه ای برای انتخاب مبلمان ، دیوار پوش ، لوازم جانبی ، فرش ، و غیره دعوت به همکاری کنید .
طراحان داخلی با تعیین و شناسایی فضاهای موجود و انتخاب موارد ضروری، لوازم و وسایل تزئینی و نور پردازی، فضای داخلی را کاربردی، بهینه، ایمن و زیبا می سازند. یک طراح توانایی نقشه کشی و نقشه خوانی، تغییر و دستکاری در نقشه ها را دارا می باشد.
طراحان داخلی باید درابتدا یک برداشت و مفهوم کامل از موقعیت محل اجرای طرح ، همراه با در نظر گرفتن سلیقه کار فرما داشته باشند. سپس این مجموعه نظر را با آگاهی از امکانات موجود بصورت طرح ملموس ارائه و اجرا نمایند. که این مراحل نیاز به بازدید از محل پروژه ، اگاهی به جزئیات و هم کاری با متخصص ساخت وساز به خصوص در مورد ساختمان های تجاری بزرگ میباشد.
شما می توانید یک طراح داخلی را استخدام کنید تا اتاقی را در خانه خود تغییر دهید یا به شما در بازسازی کامل آن کمک کند. وقتی صحبت از کارهای بازسازی کامل و بزرگ می شود، طراح داخلی به شما کمک می کند تا حداکثر استفاده را از فضایی که در اختیار دارید داشته باشید. وهمچنین کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که طراحی هیچ گونه نقص و خطر ایمنی ندارد.
آنچه در ادامه می خوانید:
هنر ترکیب
طراحی داخلی به عنوان یک هنر ترکیب تلقی می شود، زیرا طراحان را ملزم می کند تا قطعات مختلف را کنار هم قرار دهند تا یک ظاهر شکیل را تشکیل دهند. هنر طراح در کنترل تمام قسمت های یک فضا است و هماهنگ کردن ظاهرآنها است. مثلا هماهنگی وترکیب جنس کف گرفته تا قفسه های بدقواره کتاب در یک اطاق . یک طراح داخلی معمولا زمان نسبتا طولانی احتیاج دارد تا کار خود را تکمیل کند، زیرا نکات زیادی را باید جهت هماهنگی کامل طرح در نظر بگیرد .
در این مقاله در نظر داریم به معرفی انواع سبک های قابل اجرا در دکوراسیون داخلی منزل یا محیط کار و مراحل اجرای آن بپردازیم. قصد ما این است که شما را برای یک طراحی داخلی خوب و مناسب برای محیط زندگی یا کار خود آماده و آگاه تر سازیم.
طراحی داخلی به سبک سنتی
وقتی صحبت از سبک های طراحی داخلی به میان می آید، تقریباً همه چیز ریشه در ایده های سنتی در طراحی داخلی دارد و دلیل خوبی هم دارد. همانطور که گفته شد، شما می توانید با استفاده از قطعاتی که نزدیک به شخصیت و سبک زندگی شماست، طراحی داخلی به سبک سنتی را کاملاً متعلق به خود کنید.
به اتاق زیر نگاه کنید، با نگاه دقیقتر مطمئن میشوید که فضا طراحی شده دارای عمق و لایه بندی خاصی در عین زیبایی بروز میباشد. یک مبل سنتی بژ پفکی، یک فرش ایرانی، صندلی دوره لوئی ششم و… با این حال، چیزی که آن را از هر اتاق سنتی دیگر متمایز می کند، نورپردازی معاصر است که چشم را اذیت نمیکند و صد البته که این هنر طراح است .
این نوع سبک طراحی داخلی، کلاسیک و قدیمی است. استفاده از مبلمان چوبی و رنگ های تیره از مشخصه های این سبک طراحی می باشد. از جمله ویژگی های مهمی که در سبک طراحی سنتی مشاهده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– فضای داخلی شامل مبلمان چوبی،نقوش برجسته و معرق کاری شده و تابلو فرش است. این سبک معماری معمولا شلوغ و پر نقش و نگار است.
– در چیدمان و دکوراسیون داخلی منزل به این سبک، از لوازم عتیقه استفاده می شود.
– رنگ ها و طرح های استفاده شده در این سبک معمولا تیره بوده و دارای اصالت هستند.
– سبک طراحی داخلی سنتی معمولا برای خانه های بزرگ و با متراژ بالا مناسب هستند.
– در این چیدمان معمولا بخش وسیعی از کف سالن از فرش هایی با طرح های اسلیمی، قدیمی و پر رنگ و نقش و نگار پوشیده شده است.
طراحی داخلی به سبک مدرن
اگر به دنبال این هستید که دکوراسیون داخلی خانه یا محل کارتان از خطوط تمیز و واضح، طرح های دفرمه و هندسی و رنگ های زنده بهره ببرد، برای طراحی داخلی، سبک مدرن را برگزینید. همواره باید اساسی ترین نکات در طراحی داخلی خانه های مدرن را مد نظر قرار دهید. لوازم، وسایل و مبلمان در این سبک بیشتر از جنس شیشه و فولاد هستند. این سبک طراحی، ساده و در عین حال بسیار زیبا و شیک به نظر می رسد. برای افرادی که به دنبال یک چیدمان منحصر به فرد و خاص هستند این چیدمان عالی است.
از مشخصه های طراحی داخلی مدرن می توان موارد زیر را بر شمرد:
– در این نوع طراحی داخلی ترکیبی از رنگ های متضاد، مکمل، پر رنگ و خنثی به چشم می خورند.
– در این چیدمان از قالیچه های ساده یا با طرح های هندسی استفاده می شود.
– مبلمان در این چیدمان معمولا راحتی بوده و از رنگ های شاد تشکیل شده است.
– در چیدمان دکور خانه به سبک مدرن، طراحی نامتقارن مورد استفاده قرار می گیرد.
– در دکوراسیون داخلی منزل به سبک مدرن، لوازم یا تابلوهای هنری زیبا به کار گرفته می شوند.
– از این چیدمان در خانه های مدرن و دفاتر کار استفاده می شود.
طراحی داخلی به سبک معاصر (امروزی)
اگرچه مردم اغلب تمایل دارند سبک های طراحی داخلی مدرن را با طراحی داخلی معاصر اشتباه بگیرند، اما تفاوتی بین این دو وجود دارد که آنها را به خودی خود منحصر به فرد می کند.
سبک معاصر کاملاً در حال حاضر است، در حالی که سبک های مدرن در طراحی داخلی تقریباً می تواند به معنای آینده نگری و شروع آن از دهه 50 به بعد باشد. گرایشهای سبکهای طراحی داخلی معاصر نیز آزادی بیشتری دارند، زیرا مدرن معمولاً حول خطوط مربعی، گرافیکی و برداشت خاصی از مدرنیته تثبیت میشود.
طراحی داخلی به سبک مینیمالیستی
جدیدترین سبک طراحیداخلی، طراحی به سبک مینیمالیستی است. در این سبک از حداقل لوازم جانبی و وسایل برای دکوراسیون داخلی خانه یا محیط دیگر استفاده می شود. در این طراحی هیاهویی وجود نداشته و برای کسانی که سادگی را دوست دارند ایدهآل است. از جمله ویژگی این سبک از طراحی داخلی می توان موارد زیر را برشمرد:
– این نوع طراحی داخلی بسیار ساده و خلوت می باشد
– در آن از رنگ های پر جنب و جوش استفاده نمی شود.
– کمترین مقدار مبلمان در داخل سالن چیده می شود.
– طراحیداخلی دفاتر کار و منازل کوچک به این سبک انجام می گیرند.
طراحی داخلی به سبک آرت دکو
سبک آرت دکو (art deck) از کشور شعر و موسیقی یعنی کشور فرانسه می آید . این نام مخفف دکوراتیو آرت است . از مشخصه های این سبک تاکید بر اشگال هندسی و الگوهای زاویه دار ، طرح های پله ای با حالت شلوغ و پیچیده میباشد . در این سبک از معماری باید نکات کلیدی طراحی داخلی را بسیار مورد توجه قرار دهید.
رنگ های استفاده شده در این طرح بیشتر صورتی ، سرمه ای، زرد ، قرمز می باشد . همانطور که اشاره شد تجمع گرایی مبحث مهمی در این سبک بوده و جلب اینکه مبلمانی که در اسن سبک استفاده میشود عمومی کاملا ساده و بدور از هر گونه پیچیدگی ولی در عین حال شیک و بروز هستند. برای نشان دادن تجملی این سبک نورپردازی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند . نورها عموما بسمت بالا فضا یا اتاق تابیده میشوند .
برای پیاده سازی سبک آرت دکو در خانه انتخاب و چیدمان وسایل معمولا در لاکچری ترین حالت طراحی و اجرا میشوند .
طراحی داخلی به سبک ترنزیشنال یا انتقالی
مطمئناً، پس از بررسی سبک سنتی و سپس مشاهده تصویر زیر، احتمالاً از خود میپرسید که تفاوت بین طراحی داخلی سنتی و انتقالی چیست؟
سبک ترنزیشنال سبکی ترکیبی از مبلمان، متریال یا خواص تزئینی از سبک سنتی و مدرن گفته میشه که دست شما رو در طراحی یک فضا بازتر میکنه که با آزادی و راحتی بیشتری انتخاب کنید. کلید ایجاد سبک انتقالی این هست که همه چیز در کنار هم، در عین تفاوتها، وحدت داشته باشن و مهمتر اینکه سلیقه و شیوه زندگی فرد استفاده کننده از فضا رو نشون بدن. درسته این سبک ترکیبی از چند سبک هست اما فراموش نکنید که انسجام کلی سبک و یکپارچگی موارد انتخاب شده از سبکهای گوناگون باید حفظ بشن.
چیزی که باعث میشود ایدههای طراحی داخلی انتقالی به خودی خود باقی بمانند، ترکیبی از سبک دکوراسیون امتحان شده و واقعی با استفاده از مبلمان سنتی ترکیب شده با عناصر مدرن است که اتاق را بیش از حد به یک سبک خاص شبیه نمیکند. این امر به ویژه در صورتی مفید است که می خواهید سبک های طراحی داخلی را پس از انتخاب ترکیب کنید، یا اگر به خانه بزرگتری نقل مکان می کنید.
بیشترین ویژگی و جذابیت بصری در سبک معماری انتقالی ، تعادل و بالانس فضایی است که از ترکیب سبک کلاسیک و مدرن ایجاد میشود و این بالانس شدن هنری است که توسط طراح می بایست پیاده شود .
طراحی داخلی به سبک ساحلی
سبک ساحلی عموما دارای محیطهای روشن و مطبوع هستند که اغلب در حالتهای خنثی بخش هایی دارای جنب جوش میباشد و بخش های روشن تر خاصیت جذب پرتوهای خورشید را فراهم می کنند . در این سبک در نگاه اول کنتراست رنگی بالایی به چشم میخورد که غالب این رنگها الهام گرفته از رنگ های فضاهای ساخلی مثل آبی ، سبز، کرم سفید با طیف روشن میباشند .
این سبک اغلب در کشور ما در نواحی شمال و جنوبی که به دریا و ساحل نزدیک هستند پیشنهاد میشود .
طراحی داخلی به سبک اسکاندیناوی
سبک اسکاندیناوی در ابتدای قرن بیستم ایجاد شد . این سبک در آن زمان به دلیل ویژگی های ساده و کاربردی بودن شهرت یافت. این سبک بسیار شبیه و نزدیک به سبک مینیمال و معاصر در معماری است . اما در این میان تفاوت هایی هم وجود دارد .
یکی از ویژگیهای این سبک ایجاد پنجره های بزرگ جهت انتقال نور فراوان جهت روشن تر شدن و گرمی فضاست .
سبکهای طراحی داخلی اسکاندیناویایی که به طور فزایندهای محبوب هستند، و بر سادگی ،تمیزی و آرامی تأکید میکنند که جذابیت جهانی دارد. رنگ غالب این سبک عموما رنگ های سفید و خاکستری روشن میباشد .
طراحی داخلی به سبک بوهمین
یکی از جاودانهترین و بیپایانترین سبکهای طراحی داخلی است. دکوراسیون بوهمیایی نشاندهنده آزادی بینظیر و بیهیجانی است که بیتردید سرگیجهآور و مستکننده است. سبکی ترکیبی از اشیا قدیمی و سنتی و عتیقه و اصولا این سبک فارق از هرگونه قواعد معماری داخلی است . در چیدمان این سبک می توانید از تمامی رنگ ها در وسایل استفاده کنید . بسیاری از معماران و دکوراتورها اعتقاد دارند این سبک کاملا سبک شخصی است و سلیقه کارفرما بسیار در طراحی فضا تاثیر گذار هست .
طراحی داخلی به سبک صنعتی
همانطور که از نام این سبک پیداست، این نوع طراحی در یک کارخانه یا انبار مورد استفاده قرار می گیرد. در این سبک، از ظرافت و حساسیتی که در طراحی داخلی یک خانه به کار میرود خبری نیست. سبک صنعتی دارای ویژگی های زیر است:
– این سبک از طراحی داخلی برای محیط هایی با سقف بلند مناسب است.
– طراح داخلی از الوار قدیمی برای ساخت فضای داخلی استفاده می کند.
– از از ابزار و سایر لوازم کاربردی، برای چیدمان و زیبا سازی داخلی بهره برده می شود.
– استفاده از هنر انتزاعی در طراحی داخلی به سبک صنعتی می تواند یک ایده ناب باشد
– استفاده از رنگ خنثی در این سبک برای حفظ آرامش محیط بسیار مناسب است.
طراحی داخلی به سبک فنک شویی
سبک فنگ شویی فقط به نحوه چیدمان وسایلتان محدود نمی شود. ایجاد تعادل در خانه برای هماهنگی بیشتر یک فلسفه است و مطمئناً حس آرامش را به زندگی روزمره شما اضافه می کند. در این سبک شروع چیدمان فضا عموملا از لوازم بزرگتر به کوچکتر میباشد و نکته جالب اینکه استفاده از نوع و لاکچری بودن لوازم خیلی حائز اهمیت نبوده و بیشتر نوع چیدمان و تعادل فضایی مهم میباشد .
مراحل کلیدی و مهم در طراحی های داخلی
در طول فرآیند طراحیداخلی چندین مرحله پشت سر گذاشته می شوند. در ادامه به بیان این مراحل خواهیم پرداخت:
امکان پذیری
اولین مرحله در طراحیداخلی شامل، مطالعات و بررسی های اولیه در مورد فضا یا محیط می باشد. در این مرحله نمونه طراحی های پیاده سازی شده به کارفرما نشان داده می شود. طبق طرح موردتایید، درمورد زمانبندی و بودجه موردنیاز پروژه، اطلاعات بیشتری در اختیار وی قرار داده خواهد شد. بدین ترتیب خلاصه ای دقیق از طرح، انتظارات کارفرما و زمان تحویل شناسایی خواهد شد.
طرح اولیه
در این مرحله وارد فرآیند خلاقیت می شویم. معمار، طرح اولیه را بر اساس انتظار کارفرما طراحی کرده و به کمک نرم افزارهای سه بعدی به صورت انتزاعی پیاده سازی خواهد کرد.
جزئیات طراحی
پس از تایید کلیت طراحی، وارد جزئیات آن شده و تغییرات لازم را اعمال می کنند. در این مرحله مدل و رنگ مبلمان، طرح کاشی ها، رنگ دیوار یا کاغذ دیواری، لوازم دکوری و … با جزئیات کامل تعیین خواهند شد.
پیاده سازی
در طراحیداخلی، پس از تایید کلیه مراحل قبل، وارد مرحله اجرایی می شوند. بدین ترتیب لیستی از کلیه مواد اولیه و مصالح مورد نیاز، تیم اجرایی و حیطه وظایف آنها، ناظر پروژه و … مشخص شده و کار به مرحله اجرا در خواهد آمد.
رشته طراحی داخلی
اگر طراحی داخلی چیزی است که شما آن را دوست دارید، می توانید بعنوان یک حرفه آنرا انتخاب کنید . که البته در بسیاری از کشور ها باید با گذراندن مدارج دانشگاهی مدرک تحصیلی لازم را در این رشته بدست آورید . فعالان در این رشته اغلب صاحب شرکت های خود هستند .
برای داشتن یک طراحی داخلی منحصر به فرد، حرفه ای و بی نقص، بهترین کار سپردن کار به یک مجموعه حرفه ای و معتبر می باشد. استودیو معماری آرصه، با داشتن سابقه طولانی و درخشان در این زمینه، از صفر تا صد دکوراسیون داخلی خانه یا محیط کار شما را در دست خواهد گرفت. شما عزیزان برای بهره گیری از کارشناسان خبره ما جهت طراحی فضاهای داخلی مورد نظر خود، میتوانید از طریق شماره ی 88624072-021 و یا آدرس ایمیل arsehstudio@gmail.com با مشاورین ما جهت راهنمایی بیشتر، تماس بگیرید.